Wat is het nut van dit product?

De vrucht van de palmboom is rijk aan grondstoffen, zowel voor het koken als voor het huishouden of zelfs voor de cosmetische verzorging.

Palmolie heeft verschillende eigenschappen, afhankelijk van het feit of ze uit de amandel of het vruchtvlees gewonnen is.

Onbewerkte rode palmolie wordt uit het vruchtvlees geëxtraheerd en is ideaal voor gebruik in de keuken: om te koken en te frituren.

Palmpitolie is afkomstig van de amandel en is ideaal voor de productie van: zeep, reinigings- en verzorgingsproducten.

composition fruit palme rouge nl Emile Noël

Waarom wordt de teelt van palmolie bekritiseerd?

interêt produit palme rouge

De teelt van de palm wordt bekritiseerd omdat de geproduceerde hoeveelheden om te voldoen aan de behoeften van de industriëlen erg belangrijk zijn. Als gevolg hiervan worden de percelen talrijker, dus er is steeds meer ruimte nodig om de palmolie te produceren, daarom spreekt men van ontbossing.

In de biologische landbouw worden de percelen niet op dezelfde manier beheerd, de producenten cultiveren palmbomen terwijl ze het ecosysteem beschermen. De sector creëert ook veel banen, waardoor de kwaliteit van het leven van de lokale bevolking wordt verbeterd. Onze partner, Natural Habitats, is één van die producenten.

Hoe wordt de biologische rode palmolie van Emile Noël gebruikt?

Een ongeraffineerde en niet gehydrogeneerde olie.

Rode palmolie met respect voor mens en natuur.

Met een milde smaak en aroma’s van wortels is rode palmolie gemakkelijk te integreren in de dagelijkse keuken. Haar textuur, rijk en romig, doet denken aan die van boter.

Haar toestand is vast tot 25 ° C, bij hogere temperaturen wordt de olie vloeibaar.

Ze kan puur natuur worden gebruikt, tijdens het koken of tijdens het frituren.

utilisation palme rouge Emile Noël

KOKEN

Biologische rode palmolie kan worden gebruikt als een alternatief voor margarine of boter. Haar textuur zal koekjes, crackers, muffins, cakes, taartdeeg of zelfs brood zacht maken.

SUIKERWAREN

Rode palmolie is geschikt voor het maken van snoep en zoet gebak, vooral dankzij de vettige textuur.

FRITUREN

Het is mogelijk om te frituren met rode palmolie om knapperige zelfgemaakte chips of frietjes te maken. Het is een stabiele olie, geschikt voor dit soort gerechten en met een neutrale smaak.

assaisonnement palme rouge
KRUIDING
cuisson palme rouge
KOKEN
friture palme rouge
FRITUREN
four palme rouge
OVERN

Wat zijn de nutritionele kwaliteiten van rode palmolie?

Bèta-caroteen

Rode palmolie is een van de voedingsmiddelen die het meeste bèta-caroteen bevat, wat essentieel is voor de synthese van vitamine A door het lichaam. Ze bevat er ongeveer 15 keer meer van dan de wortel. Vitamine A draagt bij aan de normale werking van het immuunsysteem, handhaaft een normale huid en gezichtsvermogen en draagt ook bij aan het normale metabolisme van ijzer.

VITAMINE A

Draagt bij aan het normale metabolisme van ijzer
Draagt bij tot het behoud van de normale slijmvliezen
Draagt bij tot het behoud van de normale huid
Draagt bij tot het behoud van een normaal zicht
Draagt bij aan de normale werking van het immuunsysteem
Speelt een rol in het proces van de cellulaire specialisatie

Vitamine E

Het gehalte aan vitamine E van palmolie is interessant. Net als vitamine A is vitamine E vetoplosbaar, wat betekent dat deze voedingsstoffen vetten nodig hebben om door het lichaam te worden opgenomen.

Vitamine E helpt cellen te beschermen tegen oxidatieve stress, in het kader van een gevarieerde en uitgebalanceerde voeding en een gezonde levensstijl.

Zoals met vele voedselingrediënten, wordt het aanbevolen om de voeding te variëren en niet om steeds opnieuw hetzelfde product te misbruiken.